Tuesday, December 31, 2013

new year


assalamualaikum :)

hai sumorang. 


HAPPY NEW YEAR!!

pejam celik pejam celik now kita dah berada di tahun 2014. 
begitu pantas waktu berlalu sedar xsedar umur kita dah meningkat
adakah azam kita yg dahulu telah tercapai?
ataupun hanya sekadar kata2 dan keinginan yg menjadi syarat tahun baru?

okey chill :)

goodbye 2013, hello 2014
mmg banyak kenangan tahun 2013
kenangan manis
kenangan masin
kenangan pahit
biar lah kenangan2 tu menjadi pengalaman 
pengalaman utk mematangkan kita

thanks to mereka yg datang dlm hidup ini sepanjang tahun 2013
yg cipta kenangan
yg buat hari hari aku hidup
yg menemani
ada juga yg buat diri ni gembira dan ada di saat sedih
 ada juga yg membuat hati ini terguris *cehhh* haha

smoga tahun ini menjadi tahun yg lebih baik

:)






Friday, July 12, 2013

ramadhan sudah tiba :)



assalamualaikum,
salam ramadhan, salam pengakap, #ehh

di sini saya nabilah, ingin mengucapkan

selamat berpuasa kepada sesape yg sedang stalk blog ak ni.

puasa jgn x puasa..yg period takpe.haha

ok la di sini sy juga ingin mengambil kesempatan keatas diri anda 
sy ingin memohon maaf jika ada salah silap,x puas hati, or pape kekurangan pada diri ini.
setiap manusia x pernah lari dari melakukan kesilapan begitu juga sy.

di bulan yang mulia ini, kurang2 kan la berkata yg sia2, tweet xpe, taip je.haha
nonono, tweet ngumpat2 tu kurang2 kan lah ye.lagi lagi retweet foodporn lagi mintak penampor ak..

erm, okey la, adik2,abg2 makcik pakcik nenek sekalian, jgn lupa baca niat puasa
kalau tak sia sia korang puasa. selamat countdown raya, selamat main mercun,
ha-ha


sape la tu. haha, kbyee :)





Sunday, April 14, 2013

happy 19th birthdayy mera !



happy birthday to youuu...
happy birthday to youuu...
happy birthday to mera....
     happy birthday to youu~~~~

yeayy dah tua dah sorang kwn kita ni...
smoga panjang umur n murah rezeki..
may Allah bless you always..

thanks for being my bestfriend...
im so glad dpt kenal dengan mera....
thanks sbb mera always ada ngn aku time susah senang...
mera banyak sgt tolong aku...tsktsk :'( tacing rasanya

hmm.hope kita akn kwn sampai bila-bila
thanks mera selalu ada utk aku...
pergi kelas sama2, duk kat klas sama2, mkn sama2...lepak rumah sama2..
happy n sedih sama2..
ape lagi ape lagi?
hehe

sekarang mera tu dah tua ye..
even selalu perasan "matured"
hope jadi betul2 matured la ye lpas ni..hihi 
bagi aku, even kdg2 mera mcm bdk2, *aku pun*
tp mera ada perasaan yg matured.
mera tabah.
mera slalu jaga perasaan org,
mera selalu sabar
mera care kt org..

tahu tak, susah nak dapat kawan mcm mera :')
n i really appreaciate that.

happy birthday my friend ;)







hihi :) love youu~
btw, tidak lupa juga kat tim n lan ...



saya sayaaaang korang :)

k bye.






Thursday, March 14, 2013

moments

fuuuuuuhhh fuhhhhhhhh *tiup habuk*
hehe.

hai! 
pejam celik pejam celik, hampir berakhirnya sem 2 ni....
seriusly sekejap gila rasa...macam baru je masuk uitmpp ni...
banyak pahit manis sem 2 yg telah ku tempuhi n itulah realiti kehidupan kita sebagai seorang pelajar ye. pahit2 tu kita lupakan k, dan semoga ia terkubur menjadi pengajaran.

ok ok sepanjang sem 2 ni aku rajin jugak laa pergi event kelab-kelab...
dengar bunyi cam best sket nak pergi..hahaha suko ang perabih duit en..
tade laa...just timba pengalaman...release stress...
hidup ni mesti kena ada pengalaman baru terjadinya kenangan. :) rite ?

cameron highland










trip ni anjuran english club...fuhh best gila wa cakap sama lu... 3 hari 2 malam..  hehe rindu cameron kot..
hari 1st ktorang sampai2 je, gy pasa malam kat situ...sejuk gilaa memalam :)
2nd day, jungle tracking , taman mardi n mlm pulak bbq...
3rd day, pergi ladang teh, ladang strawbery dan lain2~
thanks to adlia kerana mengajak. haha n dapat kenal ngn bdk2 english club sume sporting gilaa :)


pantai merdeka, kedah









ini pulak trip pergi pantai merdeka..kat kedah..anjuran kelab softball.. 2 hari 1 malam.
time ni pun best...1st time jejak kedah..haha kesian betul aku nih.... :p


run for humanity, uitm shah alam








alaaa tak banyak gamba laa...ini pulak time ktorang gy uitm shah alam..2 hari 1 malam..
ada event run for humanity.. puas kot aku berjaya lari 6km...6km woo kurus gua satu hari..
hahaha. :)
ijaa dapat jumpa husband dia time ni..ececey untung ar~


site visit gua tambun, perak










haaa...nampak tak reramai pakai jaket fakulti tu....time ni ktorang gy site visit...for geology..
melihat alam semulajadi di kwsn gua tambun... aku mmg pantang sket tmpat2 camni...
nanti nak ajak ah pengakap buat caving kat sini...nak? hihi


kem ulu kenas, perak

















okey time ni syiok gilaa kem appreatiation of mother nature anjuran kelab archery..
3 hari 2 malam...aktiviti explorace, mandi sungai, bbq, dart belon, jungle tracking, mandi sungai mandi sungai n mandi sungai..hee :)
btw, bdk2 archery, korang best. thanks buat gua pecah perut. haha

okey la sampai disini sahaja enteri sy kali ini...bye2~