Thursday, January 17, 2013

jemah berceloteh bajet doktor


assalamualaikum...dan selamat sejahtera..


hmm.
u know whats mean by chenta cinta love cinta cinton cintun terhadap seseorang yg bukan muhrim kita itu yg kita tidak tahu lagi adakah dia jodoh kita or tak. k , mmg sudah menjadi lumrah perasaan itu boleh timbul dan akan timbul. bila ia timbul, mulalah ia menjadi bercampur baur tidak berbelah bagi bagai. hm bila di renungkan balik, byk remaja yg apabila hati sudah terpaut antara satu sama lain, mulalah berlaku relay antara mereka. ada juga hati yang takterpaut juga ber relay mungkin desperate or nak hilangkan bosan ? opss. masa kini juga kita dapat lihat budak2 skola rendah sudah pandai ber relay a.k.a couple. skola menengah xpayah ckp.mmg bagi aku zaman2 skola ni xpatut couple tp itu lah pengalaman dan pengalaman mengajar banyak erti dalam hidup kita lagi2 dalam proses kematangan. yg penting kena pandai manage hidup,study,
 dan lain2.
cinta tidak boleh di paksa dan tidak boleh di permainkan.
jgn bilang cinta jika tidak cinta. jangan bilang sayang jika tidak sayang..cewahhh ayat.
mengapa ye ada yang ambil risiko utk bercinta semasa zaman2 study ni? tidak merasakah anda bahawa lebih seronok jika kita tidak relay ngn sape2 dan hepi2 dgn kawan2 tanpa memikirkan pasangan kita itu. pasangan?kakaka ayat. tanpa memikirkan ape dia tga buat, tanpa perasaan cemburu buta mahupun celik, tanpa perasaan resah gelisah serba salah risau tak keruan . 
lek luu lek luu..jgn bash saya :p setiap org lain2 pandangan :)
hm,
cinta itu buta dan boleh membutakan...cinta itu juga boleh di umpama makan sambal, kalau pedas hingga mengalir air mata tapi mahu di makan jua..ada juga org kata bila sudah cinta, tidur tak kenyang ,mandi tak lena,makan tak basah..tp kadang kala cinta itu seperti hujan yang turun kadang renyai kadang lebat kadang beserta kilat yang menyambar2 lalu selepas itu muncul pelangi yang mengindahkan suasana selepas 
hujan.
malah cinta itu juga bagai rama-rama yang datang hinggap tanpa di sedari, dan pergi tanpa di duga..
tanpa kita sedari org yg terdekat kita like kawan mempunyai rasa cinta terhadap diri kita
boleh kah perasaan itu dibalas balik dengan perasaan yang sama?
terpulang kepada individu dan hak masing2..
jangan kata benci nanti lama-lama suka. jgn terlalu suka nanti lama2 hati yg merana.

baik lah sampai disini sahaja celoteh mak jemah...
bye~

hai !


assalamualaikum n hai :) *lelambai*

ehem.
tetiba rindu nak menaip menaip dan menaip...kenapa? sbb twitter saya sudah selamat di deactivate dan terkubur..haha. k, selepas setahun laman sosial itu berkhidmat dgn saya, maka sudah tiba masanya saya meninggalkan ia. tipu ar kalau kata aku tak rasa pape. dah la tiba2 kot aku delete. rutin harian tu..
tp kadang aku sedar aku addicted gila sampai rasa takley miss. pagi,tgh hari, ptg ,mlm,after kelas, taksah tak bukak twitter. ini tak boleh jadi. hal ini juga membuatkan aku rasa buang masa yang teramat dan org sekeliling dan org text terabai. sorry. parah ni. maka dengan itu selamat tinggal my lovely acc :')


ok tutup cerita.

tarik nafas...
sem dua.....sem dua.. ada apa dgn sem dua ? mungkin kwn2 terdekat aku nampak aku lain sket sem dua ni kan...mungkin nampak aku ni menjadi lebih pendiam or aku mmg pendiam,? mungkin aku nampak cam tak hepi or aku ni mmg muka tade perasaan ? actly ada beberapa spoil time sem ni yang aku kena tempuhi so membuatkan aku tak se happy last sem. aku try nak bajet happy so hope nampak lah menjadinye. tp aku tahu muka aku ni tak boleh nak hide perasaan spoil itu. haishh aku mmg mcm ni kan.
nasib masing2 manusia lain2...so nabilah, go on ur life k. chill :)

tak faham sudah :p
hehe bye.