Monday, November 26, 2012

cuti sem with kelana



assalamualaikum ~

hello ! bertemu kembali kita dalam belog yg tak seberapa ni :p
sehaaat? 
actly sy tga cuti sem yg bakal abis ni...baru teringat nak hapet belog.hihi
hmm so far aku rasa best la jugak cuti sem kali ni...byk aktiviti yang aku buat *yeke*
haaha 
yelaa aku banyak join aktiviti pengakap masa cuti ni.. 

1) kem lencana kemahiran kelana gombak








best jugak la kem ni...3hari2mlm aktiviti mmg pack gilaa..dah la mmg survive habis takde air paip n elektrik
so tadah air hujan n pasang lilin n lampu ayam jela..
tp takpe camni baru rasa betul2 kem.hee
masa kem ni aku group ngn nazirul,amin,n diba.. :) 
ujian nak dapatkan lencana ni ktorang kena buat gajet, kemkraf, ikhtiar hidup, orientaring, penganggaran,
anggar peta, kawad tongkat,n lain2..
yes,seriusly best kerjasama ngn dorang.
n taklupa juga kat nad,syafiq n isyam . hihi

2)gajet n kemkraf






ktorang buat gajet ngn kemkraft ni 2 hari..sabtu&ahad..seminggu lpas kem lencana kemahiran tu..
seriusly dua hari tu best sgt2..time tu baru kenal perangai masing2 camne..
haha cc : nad,diba,syafiq,amin,isyam,nazirul

kumpulan dorang kena buat menara n kumpulan aku pulak kena buat jambatan pulau pinang..
ececey tak laa..jambatan gajet je :p n setiap kumpulan kena buat kemkraft atleast 10 
gajet..haha mmg tak cukup masa tp siap jugak lastly.. :)

3) jamuan kelana gombak




time ni sbnrnye jamuan utk petugas kempori..hewhew syiok doo dapat makan free :)
mkn2 ni kat malaya steamboat kat prima gombak..actly mnde yg aku
paling happy sgt2 time ni ialah dapat jumpa nawal,ara,n farah..
rindu gilaa nak jumpa dorang ni sbnrnye,dpt jumpa rasa nak nangis pun ada :')
even aku kat penang pun aku slalu rindu korang seriusly . 
*terharu tak , terharu tak ? harhar

4) ekspidisi gua batu maloi






okey yang ni pulak xpdc gua..kami ber caving..kat gua batu maloi nogori9..
yg ni 1st time aku caving..n ofcoz rasa awesome ! :)
yg best caving ni kena melalui air terjun yg mengalir kat dlm tu..n agak mencabar 
time kena panjat2 batu, lalu kat ruang sempit, n merangkak2..
seriusly nak caving lagi after this  :*

5) faci utk pandu puteri upsi







time ni pulak ktorang kelana gombak jadi faci utk akk2 pandu puteri upsi
kat sk sinaran budi..haha awkward jugak laa jd faci kat akak2..huhu
tp itsokey laa timba pengalaman..slame ni jadi faci utk budak2 boleh laa layan heppening2 tp
kali ni bia amin je happeningkan dia serba boleh.. ;)

actly 1dis ni kelana gombak ada buat event utk buat lencana perkhidmatan with JPAM.. oke "jpam" 
tu tekan kan siket...gua punya sedara mara tu..harhar
tapi takdapat  nak join balik penang pada tarikh tersebut.
alaa ni tak best ni nampaknye tahun dpn laa buat lencana perkhidmatan

okey laa itu je aktiviti pengakap yg sy join masa cuti sem ni..
bila bila free sy update lg awok ye belog..hee
okeyy tata~


























Tuesday, September 18, 2012

another random


assalamualaikum dan selamat sejahtera ~


hai u ols :)
k tetibe rasa nak hapdet blog sebab tengah bosan sangat kott.harhar
hari ni 18 sept 2012 dan sudah sebulan saya di penang selepas raya hari tuu.
dapat beraya seminggu je with famly then balik penang..sedih jugak

oh yee raya baru je habis, tak sempat nak wish raya n hapdet pasal raya kat sini..
k,takpe.. happy belated raya lah yee..hihi.


tade banyak gamba raye laa nak upload..ada tu ada tapi kat kamera cousin
alaaaaa :(

k, rinduu nak raya ngn kawan2 gombak yakni mereka2 seperti maziera mazlan, farah ziha, nurul farahin, nawal shuhada dan lain2~
..tak dapat spend time ngn dorang raya baru ni
arggh bored bored bored.

tapi yang penting dapat jugak spent time with my girlfriends maz amalyna dan mira aziz . thankyouu sayangs 
<3

*ghinduu la kat awok2 :')

ohyee hari ni on9 je kje taktahu nak buat ape. kebosanan yang teramat
bilakah kebosanan ini boleh berakhir..harhar.
hmm lapaq la pulak..mengidam mekdi lahhh..
anyone boleh delivery kan kat i~ *harapan tinggi menggunung ni*

mekdi mekdi mekdii!!!!

haa mana gamba mekdi ada tak..jap..


yeahh tu diaa . mengidam punya pasal. i want big mac..ohh maiii T_T
DEMMM


okey lah taktahu nak tulis ape dah lagi..itu sahaja hari ni..papai
 *lelambai tangan*







Sunday, July 22, 2012

random .


assalamualaikum..

di sini sy ingin mengucapkan selamat berpuasa kpd semua..
hee~
pejam celik pejam celik dah bulan ramadhan kita kan..
teringat lg masa aku kecik2 dulu..time bulan ramadhan, siap buat countdown nak raya.. pastu
suka tgk rancangan jln2 cari makan sampai rasa terliur gilaa.haha
pastu gy bazar, rasa mcm nak beli semua makanan kat situ.waaa~
pastu lpas bukak puase kenyang gilaa byk mknan tak habis..
haishh nafsu nafsu..

hmm rindunyaa puasa zaman skola n asrama dulu...
bukak puasa ramai2 kat dm, sementara tunggu bukak puasa tu, ktorang lepak2 dlu
kat tangga or belakang tangki sambil tgk matahari trbenam..
tak pun , duk dlm dm, dengar lagu sandaran hati~letto..
haishhh seriusly rinduu...

now..for the 1st time sy berpuasa di penang..haihh pening nak memikirkan soal
makanan..yelaa dulu kat dm, semua dah tersedia..tinggal duduk makan je..makanan pun superb laa
 kat dm dulu . *cehh bodek* hee
skang tiap tiap hari tak tahu nak mkn ape..nak murah ke nak mahal ke nak biasa ke nak sedap ke..
haishh pasal mknan pun boleh pening..lg2 tga jimat duit ni..hahhaha.

yeayy tak saba nyee nak cuti raya...hhaha *baru puasa* so lg sebulan nak balik gombak
hee sy dah tak homesick :) 
takpe, belajar berdikari duk jauh2 ni..


*muka time demam*
hahahha

okey laa . skali lg sy ingin mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak
n selamat berpuasa..tidak lupa juga selamat berbuka puasa dan sahur . hee
time2 puasa ni kena puasa makan,minum,telinga,mata,mulut. ingat tu kawan2 :)
*peringatan utk diri sendiri juga* hihi

sampai di sini saja,
assalamualaikum...


Friday, July 6, 2012

im coming home :)


allohaaaaaiiii~


hihi :)
rindunyaaaaaa kat blog saya yang tak berapa nak comel ni..hee~

saya dah lama gilaa tak update blog..soo busy lahh sekarang ni...byk assigment,tutorial, presentation, kelas malam, texting..*oppss* hehe.

btw,nak mention kat sini,
saya sudah pulang gombak.....
yeayyyy :D
eksaited gilaaaa ni..
hihi
almaklumlaa saya sudah sebulan seminggu kat penang..
nak balik je,tak berkesempatan..
alhamdulillah,kali ni berkesempatan..but kejap jelaa..
its0key..atleast dapat balik
hihi


*muka eksaited*
hahaha
ehh,ni la classmate saya :)
tim, meera, n yen. 
merekaa best dan saya suka! hee .





hmm byk lg gamba tp kat tim tim..hee :) nanti lahh if rajin saya upload ea!
tp bila nak update blog lg nta laaa..
after ney susah da nak balik.
balik raya nanti lah..
alaaa alaaa lama lg..
nanti rindu gombak....haishhh dah dah tamao sedih2~

okey laa saya sudah ngntuk dan mahu tido..bye2 n nite~
assalamualaikum..


















Saturday, June 9, 2012

new life :)



haii :) sehat ? haipp haipp..lamanyaa aku tak hapdate blog . bzy laa sjak kblakangan ni -..-
huhu . 

actly aku dah seminggu tinggalkn my gombak kesayangan..sedih T_T . n now menetap di penang..
okey aku rindu rumah.seriusly . rindu famly, kawan2.. haihh . after spm , byk sgt kenangan yg tercipta n i really miss that moment2 .

setelah sekian lama jadi anak dara sunti kat rumah *eh yeke* hahaha , akhirnya aku dpt tawaran
blaja kat uitm bukit mertajam , pulau pinang .
*wahh jd org utara naa~


masa seminggu seminggu orientasi mmg rasa damn laa.. almaklum laa kita ni dah lama terpuruk kat 
rumah macam ular baru kenyang makan lembu  tido makan,tido makan , bergerak dalam kawasan rumah je..
masa minggu orientasi , kena rush gilaa , sampai nak pergi satu tempat ke satu tmpat berlari2..
makan laju laju nak menghayati makanan pun tak boleh -.-

hahha takpe takpe..orientasi dah habis . yeayy *lompat bintang* . hehe

alhamdulillah atleast ada jugak membe2 aku yg dapat uitm sini.. zana,ratna, n adlia :)
tapi tak sama rumah la.sama kolej je..
aku dapat kolej kristal :)


not bad laa..ni kolej baru so rasa best :)
n yg aku rasa awesomenyaa aku dapat housemate yg sekepala :) hihi


ini la ruang rumah kami.. 1 rumah 2 bilik.. 1 bilik ada 4 org :)
housemate kami : nik,ima,mila,dija,aina, n ira

hihi :D

aku amek kos civil engineering..housemate yg sama kos ima jela..
atleast ada la sorang.. boleh belaja sama2..

kat sini pun banyak mall . so tade la buat aku rasa damn bosan.. smlm baru
tgk wayang  n shopping ngn zana & ratna . 
hee suka suka ^_^

okey laa sampai di sini sahaja enteri sy kali ini,
assalamualaikum~ 
have a nice day friend !














Friday, May 18, 2012

save and sound :)




I remember tears streaming down your face
When I said, I’ll never let you go
When all those shadows almost killed your light
I remember you said, Don’t leave me here alone
But all that’s dead and gone and passed tonight

Just close your eyes
The sun is going down
You’ll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I’ll be safe and sound

Don’t you dare look out your window darling
Everything’s on fire
The war outside our door keeps raging on
Hold onto this lullaby
Even when the music’s gone

Just close your eyes
The sun is going down
You’ll be alright
No one can hurt you now
Come morning light
You and I’ll be safe and sound

Just close your eyes
You’ll be alright
Come morning light,
You and I’ll be safe and sound…

Friday, May 11, 2012

hiking :D


hey hey ! lamanyaaaa tak hapdate blog ni *winkwink :)

yess,sy sukaa hiking :) hiking itu mencabar. mencabar itu best. best itu awesome :)
 yeayyy..

buat masa ni , tade la banyak mana aku dah jelajah bukit n gunung.. stakat ni baru
gunung datok, bukit tabur, gunung nuang n bukit broga..huhu :D

yaa yaa . kalau tak disebabkan pengakap , aku takkan jejak tempat2 awesome tu.. ececey..
yeayyy scout~ always scout~ love scout~


BUKIT TABUR

yess..bukit ni mmg bahaye..nama pun bukit tabur, batu dia bertabur2 ohh..
nak sampai ke puncak mmg pening sbb banyak puncak..hahha then puncak paling tinggi tu la puncak dia


haha mmg awesome la hiking bukit ni..banyak memanjat2 coz byk batu..n pernah ada kes org meninggal naik bukit ni..huhu bahaya . alhamdulillah ktorang brjaya naik& turun dgn jayanya :)






GUNUNG NUANG

okey..gunung nuang ni pulak gunung paling sakit pernah aku naik..takcaye tanya nawal *kan nawal
kan..huhuhu :') 
gunung ni gunung paling tinggi kat selangor..n lg tinggi dari gunung datok..
pergh..sakit bhai sakit sakit. hahaha :D

tp ape2 pun , mmg banyak pengalaman hiking gunung ni..
gunung ni ada peringkat..start td starting point, kem lolo, kem pacat,puncak pengasih, n last , puncak nuang :)







nuang terbaikkkk~


GUNUNG DATOK

Gunung datok ni ktorang gy time zaman skola dulu masa form5 :)
yess , ni gunung 1st yang ktorang penah gy..best ! gunung ni kat nogori 9 yepp..







yeayy pucak gunung datok :D


BUKIT BROGA

hihi hiking yang ni baru2 ni je ktorang naik time kem rovermoot..ni hiking paling sempoi yang awesome sgt :) ktorang naik kul 4.30 pagi..hiking gelap2..hee syiokkk kat atas tu cantik sgt :)








broga best :) jeless ngn ara dia naik lagi bru2 ni -.- 

YES, I LOVE HIKING <3



*okey cukup sampai di sini sahaja entry sy..bye :D